Mijn naam is Ilse van Gils en ik ben de persoon achter Sapientis.

Ilse van GilsVoorgeschiedenis

Begin 2012 ben ik gestart met mijn praktijk Sapientis, voor de individuele begeleiding van kinderen. Ik vind het namelijk het leukste om 1-op-1 met een kind te werken, zodat ik elk kind ook echt alle aandacht kan geven die het verdient.

Om me te specialiseren in de begeleiding van kinderen met leerproblemen heb ik de opleiding tot remedial teacher gevolgd. Eind 2015 ben ik afgestudeerd als Master Special Educational Needs (M SEN) aan Hogeschool Fontys OSO.

Juist met gerichte, individuele begeleiding kan bij jongere kinderen nog veel worden bereikt. Daarom richt ik me met name op leerlingen van de middenbouw en bovenbouw van de basisschool en de onderbouw van de middelbare school.

De naam: Sapientis

De naam Sapientis is afgeleid van het Latijnse woord ‘sapiens’ dat wijs, verstandig, intelligent, de wijze en vol inzicht betekent. Met Sapientis wil ik een stukje kennis, inzicht en wijsheid overdragen op kinderen. Nieuwe dingen leren kan soms best moeilijk zijn, maar van alles wat je leert heb je een heel leven lang plezier. Zelf probeer ik ook continu te blijven leren.

Het logo: de boom van wijsheid

Logo van Sapientis remedial teaching: de boom van wijsheidHet logo van Sapientis is een boom van wijsheid. De 'vruchten' in de boom symboliseren waar Sapientis voor staat:

  • rekenen;
  • spelling;
  • begrijpend lezen;
  • we werken samen aan jouw doel;
  • de werking van de hersenen bepaalt hoe je het beste kunt leren.